Barion Pixel
Képeivel gyógyít Leonid Afremov, a lélek festője

Képeivel gyógyít Leonid Afremov, a lélek festője

Egy festő, aki ecset helyett késsel készíti színpompás alkotásait, amiket terápiás célra is használnak

Afremov művészetének különlegessége abban rejlik, hogy nem használ ecsetet. Különleges képei komponálásához csak vászonra, olajfestékre és egy késre van szüksége.

 

Leonid Afremov Chagall szülővárosából, a fehéroroszországi Vicebszkből származik, ahol 1990-ig élt. Zsidó családból származik, és az egykori Szovjetunióban zajló üldöztetések ellenére mindvégig tartotta is a család a zsidó hagyományokat.

Leonid művészi tehetsége már egészen kis korában megmutatkozott, és szülei lelkesen támogatták is fiuk ambícióit.A főiskolát szülővárosában végezte, ahol festészetet és grafikát tanult.

Nagy hatással voltak rá Chagall és Modigliani képei, valamint a francia impresszionisták. Feleségével is a főiskolán ismerkedett meg, majd nemsokára megszületett két fiuk.

Az 1986-os csernobili atomkatasztrófa súlyosan érintette a családot – egyik gyermekük beteg lett a sugárfertőzés miatt. Ez, illetve az egyre nehezebb béklyóként rájuk nehezedő antiszemitizmus sarkallta a családot arra, hogy mihelyt megnyílt a határ, 1990-ben Izraelbe költöztek.

Később az Egyesült Államokban is éltek, majd végül egy mexikói üdülővárosban, Playa del Carmenben telepedtek le. Itt él és alkot a 61 éves festő, aki többnyire tájképeket, városrészleteket örökít meg sajátos módszerével.

Festményeinek nincs mély mondanivalójuk vagy mögöttes tartalmuk, pusztán emlékek, érzelmek reflexiói.

Nevezik Afremovot a 21. század nagy impresszionistájának, sőt képeit gyógyító célra is használják pszichológusok. 

“A művészet az életem, minden egyes nap festek. Boldoggá tesz, amikor látom, hogy az emberek élvezik a művészetemet. Minden kép hosszú alkotási folyamat eredménye, és minden festmény a belső világom lenyomata. A szépséget, a harmóniát, a lélek gazdagságát igyekszem ábrázolni a képeimen.”

forrás: www.nlcafe.hu/szabadido

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Top