Barion Pixel
4 szín, ami hatással van az egészségedre

4 szín, ami hatással van az egészségedre

A színek nemcsak a szemüknek tetsző dolgok, de a hangulatunkat is nagymértékben befolyásolják. Nem véletlen, hogy a gyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák, azonban a színekkel mi magunk is tehetünk a jókedvünkért.

Elég csak arra gondolnunk, hogy egy sárga lucerna mező mekkora mosolyt csal az arcunkra, vagy mennyire borúsan látjuk az életet, ha túl sokáig napfény nélkül éljük meg a szürke téli napokat. A színek erejét az alternatív gyógyászatban is szívesen használják és a fényterápiára alapozva nem csupán a hangulatunkra, de egészségünkre is pozitív hatást gyakorolnak.

Kék

A víz és az égbolt végtelen kékje a határtalanságot, a vágyakozást idézi fel bennünk. Nyugalmat és tisztaságot közvetít, amelyet az orvoslásban is előszeretettel alkalmaznak, akár az orvosi személyzet ruhájára, akár a környezetre gondolunk. Hűvös, letisztult színét elmélyíthetjük, ha egy kis zöldet teszünk bele, így a türkíz már egy sokkal karakteresebb árnyalat lesz. Gondoljunk csak a görögországi falvakra, ahol a kék ajtó és ablakkeretek szinte vibrálóan emelkednek ki a hófehér háttérből.

A kék pihenteti a szemet és a lelket

Zöld

A megújuló természet, az újjászületés színe, mely kiegyensúlyozottságot sugall. A harsogó zöld szín mellett nehéz elmenni úgy, hogy ne kapnánk fel a fejünket, éppen ezért az öltözködésben is a karakteres, határozott emberek kedvelt színe. A világoskékhez hasonlóan a zöld halványabb árnyalatait is szívesen alkalmazzák kórházakban, rendelőkben.

Sárga

Melegséget és biztonságot áraszt, épp úgy, mint a Nap. Vidámmá varázsolja a legkisebb helységet is, nem véletlen szeretik az anyukák sárgára festeni a kisbabák szobáját. A sárga számtalan árnyalata, a mély okkertól a neon sárgáig megannyi lehetőséget rejt magában ahhoz, hogy öltözékünket vidámmá, üdévé tegyük.

A sárga a nyár, a vidámság színe

Piros

Talán ez az a szín, amelyet a legkevésbé kell magyarázni, hiszen annyi gondolat, jelző társul hozzá. A vér, a tűz, a szerelem, a bujaság, az érzékiség, és épp így az indulatok is ehhez a színhez kapcsolódnak. Az orvoslásban fontos szerepe van az immunrendszer erősítésében, a levertség, az élettelen állapot csökkentésében. Ha fel szeretnéd dobni a napodat, valami pirosat mindenképpen vegyél fel és meglátod, máris energiával tölt majd fel.

 

Forrás: www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Top